Olliestedet: Skatere løber panden mod en mur

– Er de mon trætte af os på kommunen, spørger Ølsted Skateboard Forening efter flere års tvist om rengøring og brugsret i skatehallen i Ølsted

Franz Geisler, Mikkel Mathiesen og Patrick Schouw fra Ølsted Skateboard Forenings bestyrelse

FRANZ GEISLER, MIKKEL MATHIESEN OG PATRICK SCHOUW FRA ØLSTED SKATEBOARD FORENINGS BESTYRELSE

Thomas Quvang

Det er koldt som i iskoldt denne mandag aften i skatehallen Olliestedet i Ølsted, hvor Ølsted Skateboard Forening (ØSF) har budt indenfor til en snak om det lokale skatermiljø og om selve Olliestedet.

– Vi må tage snakken stående, for vores bænke er vi blevet bedt om at fjerne. Det samme er i øvrigt tilfældet med bl.a. vores sofabord, knagerækker og al vores låneudstyr, boards, knæbeskyttere og hjelme som nu står opmagasineret i en kælder i Hillerød, lyder velkomsten fra ØSF-formand Franz Geisler.

Gennem længere tid har ØSF efterspurgt et bedre samarbejde med Halsnæs Kommune og UKC der har Olliestedet under sin forvaltning. Men ifølge Franz Geisler løber foreningen panden imod en mur, når det gælder forståelsen for gadeidræt. Sat på spidsen føler ØSF sig nærmest smidt på porten:

– Vores ønske er, at Olliestedet bliver helt eller delvist brugerstyret og evt. lagt under idrætshallerne. Så kan de lokale foreninger (skate, scoot, m.fl.) sammen, bliver den primære drivkraft i udviklingen af Olliestedet, hvor der lyttes til brugerne og hvor vi kan få lov til, at gøre det vi har forstand på, og brænder for, lyder det fra formanden, der savner engagement fra UKC’s side:

Støv og snavs overalt

– I vores bestyrelse spørger vi tit os selv, hvad vil UKC egentlig med Olliestedet, det er ni år siden UKC sidst har lavet et arrangement her. Samtidig så oplever vi jo at stedet forfalder, kig dig omkring, rengøringen er nærmest ikke eksisterende, hvilket vi har påpeget adskillige gange, og dokumenteret, ifølge aftale med UKC. Her er støv og snavs overalt, og det er hamrende farligt for såvel skatere som løbehjulsbrugere.

– Vores store ønske er at få ’frie hænder’, vi vil kunne løfte stedet fra dag et. Men altså brugsretten af stedet sætter hindringer. Stedet dør langsomt hvis ikke der gøres noget, og det hører altså med til historien, at vi i tidernes morgen selv har bygget ramperne, vi vil gerne selv vedligeholde dem og sørge for at Olliestedet er et rart sted at være. Det giver altså god mening, når det er os der har forstand på tingene, siger Franz Geisler, der bakkes op af bestyrelsesmedlemmerne Mikkel Mathiesen og Patrick Schouw:

– Den stilhed vi har oplevet fra kommunens side siden juni, er ganske enkelt en solid bremseklods for gadeidrætten. Det kan godt være at skating er en individuel sport, men det er med et kæmpe fællesskab. Samtidig er det en inkluderende sport med plads til alle, også de lidt ’skæve’ typer der let finder sammen om tips og tricks, fortæller Patrick og Mikkel i fællesskab.

420 støtterklæringer

Den kolde luft i og omkring Olliestedet har fået stedets brugere til tasterne. En underskriftindsamling til støtte for Ølsted Skateboard Forenings fortsatte initiativer og arrangementer har indtil videre kastet 420 støtteerklæringer af sig. Dertil har både Skateboardkomiteen og Rullesport Danmark, der hører under Dansk Idræts Forbund, erklæret sin fulde støtte til ØSF og deres fortsatte aktiviteter:

– Som sagt, så er vores ønske, at Halsnæs kommune følger lovgivningen, og giver os en officiel lokaletildeling, jævnfør Folkeoplysningsloven, som kan danne grundlag for at vi kan byde ind økonomisk, på sigt. I samme anledning, vil vi gerne opfordre løbehjulsbrugere og forældre, til at stifte en scootforening, så vi kan skabe noget fedt sammen, slutter Franz Geisler.

________________________________________________________________________________________________________________

Byrådets svar til artiklen:

Byråd: – Der skal være plads til alle

Det er politisk besluttet, at Olliestedet skal være et åbent sted med offentlige åbningstider.

DET ER POLITISK BESLUTTET, AT OLLIESTEDET SKAL VÆRE ET ÅBENT STED MED OFFENTLIGE ÅBNINGSTIDER.

Ølsted: Fremadrettet bliver en del af åbningstiden i skaterhallen reserveret til foreninger

Thomas Quvang

– Vi har løbende været i dialog med Ølsted Skateboard Forening (ØSF) om de ønsker, som de har til at være i Olliestedet. Der har desuden været en politisk drøftelse af, hvordan Olliestedet skal drives. Her var der enighed blandt politikerne om, at Olliestedet fortsat skal drives af vores Unge- og Kulturcenter (UKC).

Sådan lyder det fra Sune Schou, direktør i Halsnæs Kommune, i et svar til avisen på en forespørgsel ovenpå kritikken fra Ølsted Skateboard Forening, der føler sig kørt ud på et sidespor omkring brug, vedligeholdelse og rengøring af skaterhallen Olliestedet. Sune Schou fortsætter:

– Politisk anerkender man det fællesskab, som ØSF har skabt blandt sine medlemmer. Men byrådet lægger også vægt på, at der skal være plads til alle, og at brugerne skal kunne komme i Olliestedet, som de vil. Derfor har man politisk besluttet, at Olliestedet skal være et åbent sted med offentlige åbningstider.

– Der skal selvfølgelig også være plads til ØSF. I den forbindelse kan jeg oplyse, at Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud på sit møde her i januar besluttede, at en del af åbningstiden reserveres til foreninger. En haltid er et tidsrum, der er reserveret udelukkende til foreningerne og aktiviteter for deres medlemmer. De haltider vil ØSF også kunne søge, siger Sune Schou. Han slutter:

– Jeg inviterer gerne ØSF til et møde, hvor vi kan drøfte de muligheder, som det giver.