Indskrænkning af offentlige åbningstid i Olliestedet.

Det er kommet ØSF’s bestyrelse for øre, at det ligger til beslutning at indskrænke den offentlige åbningstid i Olliestedet.

Det skal tirsdag d. 16/01 besluttes om den offentlige åbningstid skal nedskæres med 19 timer.

Dette sker for at oplysningsgodkendte foreninger kan booke Olliestedet uden for de offentlige åbningstider, og derved bliver lukket for brugere, der ikke er medlem af en forening.

Her er kommunens bud på nye offentlige åbningstider:

Åbningstider med offentlig adgang

Mandag 14:00 – 19.00.

Tirsdag 14:00 – 19.00.

Onsdag 14:00 – 16.00.

Torsdag 14:00 – 19.00.

Fredag 14:00 – 19:00.

Lørdag 10:00 – 17.00.

Søndag 10:00 – 17.00.

ØSF’s bestyrelse er stærkt imod dette, da det ikke kommer brugerne af Olliestedet til gode, men tværtimod går imod vores vision for skatescenen samt gadeidrætten.

Det forlyder sig, at der har været dialog med brugerne. Den ”dialog” har ØSF IKKE været en del af.(Selvom Kommunen nævner os ved navn i oplægget), og vi i bestyrelsen står meget forundret over ikke, at være blevet hørt inden dette oplæg, da vi som forening, repræsenterer over 60 medlemmer der har sin gang i Olliestedet, samt 420 mennesker, der har støttet os i vores underskriftindsamling.

ØSF’s bestyrelse har i dag, holdt et hastemøde, og har allerede nu indsendt en aktindsigt, i ”dialogen” med brugerne.

Vi i ØSF’s bestyrelse ser ikke denne beslutning som det rigtige for Olliestedets fremtid.

Link til oplægget: https://dagsorden.halsnaes.dk/vis?id=d2982249-b7da-4a72-99b2-1bc54bac859e&punktid=dba253a2-895d-4d49-a65c-d89f6f261037

Dette vil betyde:

Med kommunens nye vision for Olliestedet, vil man som almindelig bruger af hallen, ikke længere kunne dyrke sin sport efter kl. 19, på hverdage og om onsdagen ikke efter kl. 16. Dette finder vi som en af flere brugergrupper, stærkt uacceptabelt.

Mange vil få fjernet de muligheder de har nu, for at dyrke gadeidræt efter kl. 19.

Olliestedet blev i sin tid åbnet for, at give de unge i Halsnæs, mulighed for et sted at opholde sig og udfolde sig. Således skulle de unge, ikke hænge på gadehjørner eller yde hærværk, på grund at manglende muligheder.

Med denne beslutning vælger kommunen, i højere grad, at sætte de unge mennesker ud på gaderne igen, og fratager derfor de unge deres mulighed for, at bruge deres energi og samtidig få fornuftig social kontakt.

I praksis vil placeringen af de nye åbningstider betyde, en kæmpe forringelse for den enkelte bruger.

Især de unge får svært ved at passe gadeidræt ind i en travl hverdag, med skolegang og aftensmad med familien.

Vi i ØSF mener ikke brugere skal tvinges ind i foreninger og/eller stifte deres egen forening, for at få ordentlige vilkår som bruger i hallen. Derimod har vi argumenteret for at Halsnæs kommune skulle bakke op om foreningslivet, og dermed ØSF som en medspiller.

Dernæst har kommunen ikke på noget tidspunkt forholdt sig til de problemstillinger der i årevis har været i Olliestedet, og der er intet i dette oplæg der ændrer på det.

Oplægget fra kommunen, giver anledning til mange spørgsmål angående det nye forslag. Disse vil ØSF søge svar på.